HTML

Münchausen parókája

Friss topikok

  • altona: @Ad Dio: Amit OV mond, az jelenleg ab ovo skandalum Nyugaton jelenleg...de majd fél év múlva.... (2015.01.14. 07:48) Charlie menti meg a Fideszt?
  • Zb74: @bbjnick: Pont ezt szúrtam ki én is. :-) (2013.05.27. 11:20) Éretlenek
  • a_tom: @ottomoll: Nem baloldalt akartam írni, hiszen "jobboldalnak" ők hívják saját magukat (annak ellené... (2013.05.12. 20:39) Elköteleződés

Archívum

Éretlenek

2013.05.25. 15:26 Münchausen parókája

A Magyar Nemzet újabb lesgólt lőtt, a Martin Schulz-nak nincs érettségije című gumicsont után kiderült, hogy több magyar honatyának sincs. Mind az EP-elnök, mind a magyar képviselők esetén látni kell, hogy ez egy elterelő téma (pl. az újabb adókról), de a magyar névsor érdekesebb, mint Schulz személye.

schmittpal.jpg

Érettségim az van ám!

Térben, földrajzilag is közelebb áll hozzánk a magyar éretlen képviselők esete, mint az osztrák EP-s politikusé, Schulz-ot legfeljebb Hoppál kormányszóvivő, kollégája, Giró-Szász András, vagy Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár veheti majd elő, hogy mit kritizálja ő a magyar szabadságharcot, nem értheti, mit csinálunk, hisz érettségije sincs. Viszont Balla Gergő, Balogh József, Wittner Mária, Hirt Ferenc, Zagyva György és Pócs János törvényeket szavaznak meg, olyanokat, amelyek hatással vannak az életünkre, a kormánypárti képviselők pedig egyéni képviselői indítványként még törvényeket is terjesztenek, terjeszthetnek be. Tudom, hogy ma már egy-egy képviselő mögött szakértői team áll, de szerintem nem lehetetlen elvárás egy érettségi.

Azt is tudom, hogy Wittner Mária esetében látni kell, hogy régen az érettségi nehezebb volt, mint manapság, a presztízse is más volt, illetve ő egy ’56-os halálra ítélt, nyilván ott és akkor nem az iskolapad volt a legfontosabb. De azóta lett volna rá idő, főleg úgy, hogy ő lett a Hajdú-Bét károsultak parlamenti képviselője. A képviselet eléggé jogi kategória, ami érettségi nélkül viszonylag nehezen ellátható feladat – gondolom. De ezek után különösen megmosolyogtatóan hatnak az olyan címek Wittner és a Hajdú-Bét kapcsán, hogy ő majd megvizsgálja az akkori aktákat. Nem vizsgál ő semmit.

Balogh József óta tudjuk, hogy a vak komondor érettségi nélküli is meg tudja verni a feleségét a vetőgépen, de érthetetlen, hogy miért kellett megnövelni csak miatta a mezőgazdasági bizottság létszámát. Biztos nem az esze miatt (a szaktudása is kérdéses, maximum az élettapasztalat jöhet szóba), le feljebb egy jó – ma már párton kívüli – káderrel van dolgunk.

De ha már tudás (olyan tudás, ami le van papírozva, nem Schmitt- és Semjén-módszerrel, hanem ténylegesen) kontra élettapasztalat. Ezek a felnőtt emberek érettségi nélkül hivatkozhatnak élettapasztalatukra – csak nem érdemes. Aztán csodálkozik, hogy nem tudja kiszámítani a téglatest területét, de az élettapasztalat arra sem tanítja meg, hogy egy svájci frankos hitel törlesztő részlete hogyan alakul rá nézve. Nem tanít meg helyesen írni, sem pedig teljes meggyőződéssel Ady-ra, Wass-ra hivatkozni. És az élettapasztalatot szintén hiába hívjuk segítségül egy törvényjavaslat értelmezésekor a zárószavazás előtt vagy egy parlamenti felszólaláskor, ha a történelem útvesztőiben kalandozunk. Oda tudás kell, aminek elementáris feltétele egy érettségi. (Akár még esti iskolában is megszerezve!)

De most már értjük a Jobbikos képviselők (Zagyva és Balla) holokauszttagadó felszólalását, ők ezt nem tanulták meg az iskolapadban, olvasták a Barikádon, hogy olyan nem is volt, aztán meg elhitték. Zagyva egyébként az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja, ott többnyire olyan dolgokról esik szó, amiről neki lövése sincs. Újdonság neki minden bizottsági ülés, de nincs egyedül, tag ott Wittner is.

9 komment

Címkék: fidesz jobbik wittner mária érettségi balogh józsef zagyva györgy gyula martin schulz

A bejegyzés trackback címe:

https://munchausenparokaja.blog.hu/api/trackback/id/tr525317635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.26. 17:51:21

@Münchausen parókája:

"Kócsány Gyurka 2013. május 26. 17:19

Helyesen írva 'Adyra', 'Wassra' és 'jobbikos'.
Ja és a téglatestnek sincs területe.
Na ehhez tényleg kellene az érettségi."

mandiner.hu/cikk/20130526_munchausen_parokaja_eretlenek#comment2062358

pushup 2013.05.26. 17:52:15

"látni kell, hogy ez egy elterelő téma"
itt kellett volna abbahagyni. a többi fasság. ha ezek a népek ostoba gyökerek, akkor az nem azért van, mert nincs érettségijük, ahogyan az érettségi megléte sem óv meg attól senkit, hogy ostoba gyökér legyen.
nekem mondjuk pont van érettségim, de amit a mindennapi életben használok (mármint tudást), azt mind azóta szedtem fel. ahogy például a fentebb hivatkozott jogi ismereteket sehol nem tanítják középiskolában, illetve ahogy a szintén hivatkozott irodalmárok megértése ... nos, az sem 15 évesen átvészelt verselemzések következménye.
Gumicsont!
Köpd ki!

TuskinRider 2013.05.26. 18:54:29

Addig olvastam, amíg a téglatest területéről ír. A cikkírónak sincs érettségije, de 8 általánosa sem. Aki hülye, ne pofázzon. De hülye az index is, hogy kiad ilyen szart. Bölcsész csíbor faszt példázódik elemi matematikával.

pushup 2013.05.26. 19:10:22

... mint ahogy a poszt igazságtartalma sem függ a posztoló iskolázottságától ...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.26. 20:24:57

már a nemzte felvetését se értettem, mit számít, hogy milyen iskolája van valakinek?
megválasztották? igen, akkor?!

58múltam 2013.05.27. 01:22:54

Vegyük észre, hogy itt személyeskedés történik. Nem a véleménnyel foglalkozunk, hanem a személlyel. Mintha mondjuk az EP-ben azt mondanák Orbánra: nem jól kormányoz, de hiszen nyilván kisebbségi komplexusa van, hiszen törpe.

Tlosz Htávroh 2013.05.27. 07:48:40

Az, hogy egy téglatatestet milyen mérőszámokkal, adatokkal jellemezhetünk, az általános iskolai tananyag! A téglatest területe ismeretlen fogalom!!!

Dzsentrisvihák 2013.05.27. 08:22:21

Ez igen! Kiderül, hogy az aktuális balliberált überembernek nincs érettségije, mi a reakció? A Schmitt meg palgizált, be-be-beeee! :P
Egyébként Schulz bácsit bizony még Zagyva is leiskolázza, hiszen ő villanyszerelő, míg a drága Martinunk egy nyolc osztályt épphogy végzett nímand.
Szóval lehet itt úgy csinálni, mint akinek még mindig joga van az erkölcsi magaslóról osztani az észt, a helyzet az, hogy jobb lenne elkussolni, mielőtt kifejezetten ciki lesz.
(Ja, és mikor tagadott Zagyva holokajusztot? Csak kíváncsi lennék rá, konkrét példával, mindennel, ha már így szóba hoztad...)

Zb74 2013.05.27. 11:20:02

@bbjnick: Pont ezt szúrtam ki én is. :-)
süti beállítások módosítása