HTML

Münchausen parókája

Friss topikok

  • altona: @Ad Dio: Amit OV mond, az jelenleg ab ovo skandalum Nyugaton jelenleg...de majd fél év múlva.... (2015.01.14. 07:48) Charlie menti meg a Fideszt?
  • Zb74: @bbjnick: Pont ezt szúrtam ki én is. :-) (2013.05.27. 11:20) Éretlenek
  • a_tom: @ottomoll: Nem baloldalt akartam írni, hiszen "jobboldalnak" ők hívják saját magukat (annak ellené... (2013.05.12. 20:39) Elköteleződés

Archívum

Elköteleződés

2013.05.11. 14:26 Münchausen parókája

„A lényeg, hogy elkötelezett jobboldali legyen.” – szólt az ukáz Szekszárdon, ki kaphat trafikot, de ne legyenek illúzióink, az egész országban vagy CBA-tulajdonos elkötelezett jobboldali, vagy szimpla elkötelezett jobboldali kaphatott trafikot. A kötél a lényeg, Kövér László óta tudjuk.

 lazar_kover.jpgKötelező elköteleződés (Kép: delmagyar.hu)

Az elköteleződés a nettó velünk élő szocializmus absztrakt lenyomata a magyar társadalomra. Ott és akkor elköteleződés kérdése volt, ki kap Trabantot, ki megy SZOT-üdülőbe, ki megy egyetemre, ki utazik nyugatra. Ma elköteleződés kérdése, ki kap trafikot, ki jut földhaszonbérleti joghoz (vagy Nyerges a vezeték és Zsolt a keresztnevünk így együtt, de ez viszonylag ritka), az egyetemi hely megszerzése során is elő-elő kerül az elköteleződés, hogy a jogállamiság független intézményeinek vezető tisztségeiről ne is beszéljünk. Ott a szakmaiságot már rég sutba vágta az elköteleződés, a szervilizmus és a szemellenzős lojalitás. Ugye, Pölös úr?

A legegyszerűbbnek tűnő magyarázat, hogy szimplán az a jobboldali (vagy bal), de elkötelezett, aki ilyen családba született, így nevelték, ilyen a világnézete. Politikai normákat nem hozunk magunkkal, esetleg általános normákat és érzéseket, a politikai hovatartozásunk nagyjából annyiszor változik, mint Pozsgay elvtársnak vagy épp Vitányi Ivánnak. 

Az elköteleződést értelmezni talán, átérezni azonban végképp képtelen vagyok. Úgy képzelem, mint amikor valódi gentlemanként behuppantam a Twilight egyik premierjére, arra, amikor a főhősnő terhes és a véres szülését egy vámpír vezeti le, a naturalizmus a fotelben kicsit elhomályosította éleslátásomat, de utána az egyik szereplő bevésődött a másiknak, ami valami olyasmit jelent, hogy élete végéig ő a legfontosabb nála; talán – de ilyen a magyar politikában nincs, nem létezhet. Ingoványos többpártrendszerünk másodperc-szereplői feltűnnek, majd eltűnnek, az állandó szereplők pedig elhasználódnak.

Mert ki lehet elkötelezett jobboldali a környezetünkben? Aki a Helyi Téma lapszámait nem krumpli pucolásra használja? Aki hiszi, érti és vallja, hogy mindenért Gyurcsány a hibás? (Lárifári, én is leírtam már, hogy egy second-hand politikusról beszélgetünk.) A „kértek egy kis savat a pofátokba” bácsi elkötelezett jobboldali? A Békemenet bérencei azok? Vagy aki elhiszi, hogy Magyarország jobban teljesít? Mert ahogyan nincs elkötelezett baloldali, mert a másik oldal több nyugdíjat, farhátat, kevesebb adót ígér, mert jön egy Őszöd, ugyanúgy nincs elköteleződés a jobboldalon sem, csak pillanatfelvételek, egy-egy múlandó állapot megörökítése négyévenként a szavazófülkékben, ill. a közvélemény-kutatások nézőpontjaiban.

Nem állítom, hogy ez a trafikmutyi a Fidesz Őszödi beszéde lenne, Gyurcsány már ellopta ezzel a showt jó hét éve, azóta az ingerküszöb sem a régi, meg hát az elkötelezettek úgysem értik, hogy miért elkötelezettektől lehet majd cigit venni.

22 komment

Címkék: elköteleződés Fidesz Lázár János Szekszárd trafikmutyi dohánytrafik Horváth István

A bejegyzés trackback címe:

https://munchausenparokaja.blog.hu/api/trackback/id/tr25295191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.12. 09:53:17

Kezdjük azzal, hogy aki elkötelezett jobboldali, az NEM szavaz a Fideszre.

ob.szerver 2013.05.12. 10:20:58

Elkötelezett "jobboldali" szavazó kell? Itt van egy, Orbán fészbuk oldaláról, az agyonvert ember sírjánál tett látogatáshoz hozzászólva, két egymást követő bejegyzésben:

"Egyébként én személy serit is egyetértek a rezsi csökkentési politikávakl jóllehet ezt már szátalabirálat is érte ma is ahogy a hirekben hallottam és olvastam ,és én is aláirnám ezer örömmel a csökkentési ivet , hozzáteszem ,Miniszterelnök Úr, hogy én az álláskeresési járandóságomból élek 25.650 forintból gazdálkodom ki mind azt amit fizetnem kell és sok élelemre sem marad sok . Egyébként is sehol sem vesznek már fel dolgozni ,mert 60 éves leszek jövöre .Én imádok irin kézzel és géppel is ,imádnék olyan munkát is vcsinálni , amihez én is jól értek , egyébként az internetem is az álláskersési járandóságomból fizetem ki ,mert állás után probálok nézni ,s az már nem újság , elutasitanak ,a korom miatt is sok helyröl kaptam elutasitó válaszokat az email cimemre is és bosszant ,eléggé felháborit ,s ami még jobban idegesitö , hogy a kismamákat is kirúhgják ,mert terhes és babát vár , elképesztö mi folyik ebben a kis országban manapséág Miniszterelnök Úr ,gondolkta-e már azt hogy az ilyen cégeket ,amelyek embereket még csak fel sem veszik ,mert 50-60 év között járnak ?? Én sok ilyen dologról tudokk söt én annak idején mikor drukkoltam Önnek és pártjának a választásokon ,hogy a Gyurcsány -Bajnai kormányt el kell távolitani ,mert egyébként olyan dolgok is tudomásomra jutottak amit Ön sem tud én viszont igen , s többek között most is lehallgatják az Ön telefonjaizt is nincs olyan dolog amit a szocik ne tudnának elöbb mint amit Ön elmondasna a parlamentben elöbb tudják mint az ország közvéleménye és felháborit , amit most i művel a szocialista párt , mert állandóam birálják a rezsi csökkentést , a stadion épitést is no meg azt ha Ön esaetleg ot van ahol szerintük nem kéne ,hozzáteszem én személy szerint az Ön pártján állok és bizom Önben és kormányában ,és azolkat ,a cégeket ,amelyek nem vesznek fel embereket (( kismamákat is ideértve !!)) én több tiz milliós büntetéssel súlyítanám ,ám azonnali befizetést eszközölnék , nincs kec-mec vagy vesz fel embereket dolgozni , vagy fizeti a büntetést Én ezt javaslom Önnelk Tisztelt Miniszterelnök Úr ....... MUNKANÉLKÜLI 59 ÉVES BUDAPEST"

"Tisztelt Miniszterelnök Úr , Kedves Orbán Viktor . Elöször is meghatodva nézem meg az Ön video felvételét , amikor az Izsáki rendörörsön elhunyt áldozat sirján virágot helyezett el , és bevallom . Ön ember ismeretböl is kiváló eredménnyel végzett. .Ami viszont hogy egyes rendörök is amiket művelnek kihallgatásokkor ,az túl ment mindenen , amit álltalában az ember tapasztal ,és megmondom öszintén hogy felháborodtam azon amit e rendörök műveltek , e szerencsétlen ember ellen , nagyon helyesen tette , amikor utasitotta a Belügyminiszterét arra hogy inditsonb vizsgálatot az ügyben , és ahogy hallottam a hirekben ez meg is történt ,és nerkem az a véleményem , hogy ilyen rendöri vezetönek sem a terstületben sem a rendörség kötelékében nincs helye Én munkanélküli vagyok már csakk azért mert 601 éves leszek jövöév februárjának 11.ik napján ,és csak azért nemn tusdok elmenni dolgozni , mert atz 50 és 60 év közötti korosztályban sehol sem vesznek fel mert öregnek tartanak , mindenhol ez megy minden cég azzal utasitott el hogy a korom miaatt nem alkalmaznak ,és a köznunkán is dolgoztam tavaly fél évet , és már ott sem vesznek számoitásba sajnos a kor miatt és ami bosszantó hogy megalázzák és kiforgatják az embertz és nem veszik emberszámba azt aki dolgozik , ,én imádok irni kézzel és géppel is és irodai munkát is szivesen csinálnék ha lenne ilyemn munkahely , sajnos sehol sem vesznek fel mint emlitettem a korom miatt . is . Sok olyan közmunkás kollégám is van akikkel tartom a kapcsolatot is és bevallom Önnek Minisztertelnök Úr , hogy ök is hasonló problémákkaél küzdenek Én mindenesetre javasolom Önnelk mint állampolgár , hogy azokat a cégeket , amelyeket nem veszenek fel embereket és kismam,ákat is dolgozni , több tiz milliós birsággal büntessék meg és kp-ben kelljen nekik az t befitzetni a költségvetésbe is azonnali hatállyal !!! a másik ami a bögyömbe van , hogy milyen jogon avatkozik bele az EU Magyarország belpolitikájába , úgy az alkotmányozás , a rezsi csökkentési ügyekbe semmi közük hozzá , a másik pedig hogy azt ne szabja meg az EU . hogy mi hogyan éljünk , parancsolgatott már a Szovjetunió és más kommunista ország is nekünk , és jó lenne ha Barrosso Úr visszafogná magát , mert véleményem szerint akkor azt kellene lépni hogy hazánkba csak Útlevéllel ás vizumkényszert kellene bevezetbi azok ellen akik nekünk parancsolgatnak , ez ami ügyünk és kész!!! semmi joguik nincs Barrosoo Úréknak beleavatkozn ihazánk beügyeibe .Egyelöre ennyit az én meglátásomról .Maradok tisztelöje és állampolgára ....... munkanélküli 59 évesen"

Szerény megítélésem szerint, az úr hozzászólása kortörténeti dokumentum. Fideszparadicsom és a hátországa, 2013.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.05.12. 10:23:12

Semmisítsék meg a dohány-trafekália pályázatot és elszámoltatást!

Micsoda orbáni arcátlanság milliárdokat költeni a felcsúti sportkomplexumra, amikor ilyen az egészségügy, az utak, az oktatás, az árvízvédelem ...stb. helyzete. A tanárok nem kapnak fizetést, nincs gyógyszer, az utak járhatatlanok de az orbán faluja gazdagszik szépen. Mi szükség van a 2000 lakosú, 200 szurkolójú falunak erre a sok milliárdos beruházásra, amikor milliók éheznek és mélyszegénységben élnek?

Az orbáni szarháziság, jellemtelenség, pofátlanság újabb szép példánya, így vezeti az országot is.

RÖVID IDŐN BELÜL O.VIKTOR SAJÁT TULAJDONA LESZ AZ EGÉSZ CSAPAT ÉS KOMPLEXUM. Erre megy ki a játék.

O.Viktor takarodj, ne bántsd a magyart tovább élj békében a lopott milliárdjaidból.

Istenem szabadíts meg a gonosztól.....

midnight coder 2013.05.12. 10:32:00

@Hogy lopta ki a Fidesz a titkos Portik anyagot?: Nem nagyobb pofátlanság, mint síkvidékre völgyhidat építeni, vagy dupla áron építeni több száz kilométer autópályát. Első körben ezeket az ügyeket kellene kivizsgálni. Ja, hogy ezt a FIDESZ sem teszi meg ? Ejnye! Netán mert a két nagy párt mögött ugyanaz az érdekcsoport húzódik meg ?

a 17 éves Parker Schnabel 2013.05.12. 10:32:22

Mozgalmárnak kell lenni.

Voltál partizán ?

Dobáltál molotov koktélt Viktorért 2006-ban ?

Sípoltál érte a temetőben ?

Útlezárást csináltál ?

Traktoroztál Budapest parkjaiban ?

Sztrájkoltál érte ?

Hídlezárást, kórházmentést, tojásdobálást ?

Semmi ?

Kezét csóköltad nyilvánosan ?

Esernyőt tartottál neki ?

Semmi, semmi ?

Akkor nem kapsz trafikot a szajréból.
Coki.

kalandfereg 2013.05.12. 11:08:57

Aki megpróbálja ilyen és ehhez hasonló cikkekkel összemosni a trafikmutyit és a Gyurcsány-ellenzést, az nem csinál mást, mint megágyaz az újabb 4 év Fidesznek, gondolom, ez mindenkinek világos...

a 17 éves Parker Schnabel 2013.05.12. 11:17:02

@kalandfereg:
Remélem tudod, hogy az ország úgy értesült a sajtóból,
hogy a trafikmutyit a maffiabaloldal csinálta.
Úgyhogy el leszel itélve, mint aki összemossa Orbán szent nevét a Gyurcsányi trafiklablással...

béla a görög (törölt) 2013.05.12. 11:23:41

Egyszer őszíntén szeretnék már látni/hallani egy jobboldalit. Nem szimpla nacionalistát, hanem olyat akinek van némi elképzelése a világpolitikáról, a jelenlegi trendekről amik ha tetszik ha nem érintik Magyarországot. Van némi elképzelése a magyar társadalomról. És van némi elképzelése a gazdasági folyamatokról, a magántulajdonról, és a sor legvégén az állam szerepéről. Ha így vizsgáljuk a scope-ot és ezekről van racionális elképzelése, arányérzéke már nem is lesz érdekes sem a neveltetése sem a nacionalizmusa. Mert nem lesz jelentősége.

Szociknak vége 2013.05.12. 11:26:48

A hangfelvételt kérjük, nem az üres rizsát!

Húsleves 2013.05.12. 11:38:02

@béla a görög:
"Egyszer őszíntén szeretnék már látni/hallani egy jobboldalit. Nem szimpla nacionalistát, hanem olyat akinek van némi elképzelése a világpolitikáról"

De azt, hogy ennek az általad felállított általános kritériumnak ki felel meg, azt nyilván te fogod el dönteni, így a követelményeidnek csak az a "jobboldali" felel meg, aki baloldali.

béla a görög (törölt) 2013.05.12. 11:59:30

Nem tudom, nem ismerem mint embert a személyi beállítottságát.
Annyira nem ismertem aktív korában - akkor épp egyetemre jártam /nem, nem sztrájkoltam, nem volt rá időm - éjszakásban dolgoztam :)./ A hülyeséget félretéve akkor nem különösebben foglalkoztatott a politika. Voltak jobb dolgaim is. :)
A személyével nekem nem volt bajom, szimpatikus volt, olyannyira nem volt vele gondom, hogy 2010-ben leixeltem az MDF-re még akkor is ha azok olyan 'mások' voltak - de épp a személye miatt. Sőt ő az egyedüli politikus akit egyszer láttam a metrón, ami növelte szimpátiám ((ex)politikus és képes a földön járni)
Szóval ha belefér a scope-ba - Igen.

A leirtakat szavazó szintjén gondoltam nem konkrét politikusra. Mert a politikusnak támogatottság kell ahhoz meg megfelelő beállítottság. De 2010-ben azt hiszem - már - nem volt meg a támogatottság/igény (a miérteket hagyjuk, lehet magyarázni, a lényeg, hogy nem volt meg)

És 2014(/18) sajnos végképp nem erről fog már szólni, azt hiszem. Nem maradt rá esély.
Ilyenformán lehet, hogy az a hajó elment, hogy én jobboldali emberkét/politikust lássak /na most ezen sírjak vagy röhögjek... inkább sírok/

ottomoll 2013.05.12. 12:06:15

Álljatok már elő ezzel a felvétellel! Nem csak egy jól kivitelezett blöffről van szó? Miért nem lehet nyilvánosságra hozni, ha tényleg létezik? Nem arról van szó, hogyha esetleg mégse létezne, akkor is el lehet hitetni a közvéleménnyel pusztán azzal hogy beszélünk róla?

béla a görög (törölt) 2013.05.12. 12:18:07

@Húsleves: Nem, ha megnézed amit leírtam én egy felülről-lefelé menő scope-ot (magyarul talán hatókör) próbáltam leírni.
Azt próbáltam leírni ha leülök egy ilyen emberrel a kocsmában akkor nem a beállítottsága az első ami lejön nem a 'nacionalizmustól'/'neveltetéstől jut el a világpolitikáig - hanem ismerve a tényeket fenntről-lefelé haladva csökkenő mozgástérrel, hogy piszkálná a dolgokat egy jobboldali. Kb. erre lettem volna kiváncsi ezért irtam.

Igen, számomra ez a fajta gondolkodás követelmény.
Helyette azt látom, hogy alulról felrúgják/szétrúgják a társadalmat. Azt ennyi nincs tovább. Szidnak mindent ami a fölött van de attól még a fél világ jól/kevésbé jól de elvan és köszöni szépen nem vevők ránk.
Erre nem vagyok kiváncsi.

pizzaboy 2013.05.12. 12:40:56

A trafikmutyi hasonló horderejű, mint anno az olajszőkítés. A különbség csupán annyi, h a fidesz mindezt legalizálta a 2/3-addal. (Bár gyanítom elég lett volna 51% is ezekhez a törvényekhez.)

Az olajszőkítésből mi lett? Százmilliárdokat loptak el, de a főkolomposok továbbra is parlamentben csücsülnek. Ne legyenek illúziói senkinek, ameddig a szavazók részéről az az üzenet, hogy mindezt büntetlenül meg lehet úszni, addig nem lesz változás.

A trafikmutyira meg pár év múlva már senki sem fog emlékezni, szépen beleszokik mindenki.

P.Freddy 2013.05.12. 13:08:29

@MetroGoldwinMayer:

Meglesz az is, ne aggódj. Addig csak szemezgess:)

Egedi Istvánnak hívják a Tabán Trafik marketing igazgatóját. És íme néhány nyertes:

HU2579 Szeged Egedi István Tamás
HU2579 Szeged Egedi István Tamás
HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
HU2668 Szolnok Egedi Bálint
HU2668 Szolnok Egedi Bálint
HU2668 Szolnok Egedi Bálint
HU3031 Vecsés Egedi Gábor Ágoston
HU3031 Vecsés Egedi Gábor Ágoston
HU0013 Abony Egedi Bálint
HU0028 Ágfalva Egediné Sefcsik Ágota
HU0410 Budapest 18. ker. Egedi Gábor Ágoston
HU0410 Budapest 18. ker. Egedi Gábor Ágoston
HU0415 Budapest 23. ker. Egedi Gábor Ágoston
HU0559 Dabas Egediné Sefcsik Ágota
HU1774 Monor Egediné Sefcsik Ágota
HU1774 Monor Egediné Sefcsik Ágota

(Nyugodj meg, ez csepp a tengerben, többezer UGYANILYEN van:)

ottomoll 2013.05.12. 14:57:38

@MetroGoldwinMayer: Nincs itt semmiféle hangfelvétel csak kitalálták az egészet, és ha elég nagy cirkuszt csinálnak körülötte, már elérték a céljukat a felvétel nélkül is.
A ballib sajtó meg ugyanazt a dicstelen szerepkört látja el, mint a Fidesz Európai Néppártból történő állítólagos kizárásának lebegtetésekor. Akkor is telehazudtak mindent ezzel, aztán amikor már maga a néppárt elnöke cáfolta ezt az egetrengető hazugságot, csak akkor hagyták abba a rágalomhadjáratot.

a_tom 2013.05.12. 17:30:01

Azért nem érted az elköteleződést mert a "jobboldalt" valamiféle ideológiaként próbálod értelmezni tévesen, ahogy a szavazóbázisuk is. Holott a 20-25 éves működésükből látszik hogy nem államférfiak ülnek ezekben a pártokban hanem megélhetési "politikusok", szervezetük sem értékekre, tudományos elméleteken, tényeken alapuló programokra épül, hanem populista handabandára alapozott profitorientált cég.
Itt a szervezet és vezetői felé kell az elkötelezettség, biztos látott már mindenki filmet hasonló szervezetekről, itt egy idézet pl a keresztapából, ami megragadja a lényeget: "Egy napon, ami talán el sem jön soha, majd én is kérek tőled valamit."
Elkötelezettség = üzleti kapcsolat + protekcionizmus + omertá(hallgatási eskü)

ottomoll 2013.05.12. 18:38:33

@a_tom: Van egy elírás a kommentedben. Gondolom "jobboldal" helyett "baloldalt" akartá lírni..

P.Freddy 2013.05.12. 19:31:25

@ottomoll:

"Elkötelezettség = üzleti kapcsolat + protekcionizmus + omertá(hallgatási eskü)"

Igazad van, nem jobboldal a megfelelő oda, hanem az, hogy Fidesz. Néhány "ravasz" vezető strici köcsög, plusz többszázezer jellemgyenge, uszítható csinovnyik. Dettó, mint a kommunizmusban.

ottomoll 2013.05.12. 20:33:57

@P.Freddy: Na persze, és a rendszerváltás utáni ballib kormányok meg grál lovagok szent gyülekezetei voltak ugye? Egy könyvet tele lehetne írni a disznóságaikkal!

a_tom 2013.05.12. 20:39:54

@ottomoll: Nem baloldalt akartam írni, hiszen "jobboldalnak" ők hívják saját magukat (annak ellenére hogy amit csinálnak az nem az). De szeretnek kisajátítani és tetszelegni mindenfél más jólhangzó fogalmakkal is, nemzeti, polgári, konzervatív, demokrata, keresztény, stb.. pedig ezek közül szintén egyik sem stimmel.
Az MSZP se sokkal jobb, őket szokták hívni a "baloldalnak", a sok internacionálét éneklő milliárdost ugye... A hasonló "üzleti kapcsolatok" gondolom ott is megvannak, előkerült már jósok ügy ott is.
De most a Fideszes-trafikbotrány kapcsán volt a téma az "elkötelezett jobboldaliság", mérhetetlen ostobaság vagy aljasság megpróbálni ezt is az MSZP nyakába varrni. Gratulálok...
süti beállítások módosítása