HTML

Münchausen parókája

Friss topikok

  • altona: @Ad Dio: Amit OV mond, az jelenleg ab ovo skandalum Nyugaton jelenleg...de majd fél év múlva.... (2015.01.14. 07:48) Charlie menti meg a Fideszt?
  • Zb74: @bbjnick: Pont ezt szúrtam ki én is. :-) (2013.05.27. 11:20) Éretlenek
  • a_tom: @ottomoll: Nem baloldalt akartam írni, hiszen "jobboldalnak" ők hívják saját magukat (annak ellené... (2013.05.12. 20:39) Elköteleződés

Archívum

Charlie menti meg a Fideszt?

2015.01.12. 17:57 Münchausen parókája

Szörnyű párhuzam, politikai hasznot húzni belőle nem vall államférfira, de a folyamat már elkezdődött.

Orbán Viktor és a Fidesz a Charlie Hebdo elleni terroristamerényletet próbálja meg felhasználni arra, hogy megpróbáljanak megállni a népszerűség lejtőjén.

Kép: Burger Barna, Miniszterelnöki Sajtóiroda

A Tárki szerint 2014 októberéről novemberére a Fidesz tábor a harmadával csökkent, Orbán és pártja nem tudott és nem tud mit kezdeni az internetadóval, a kitiltási botránnyal, a korrupciós botrányokkal, újabban meg az útdíjjal sem. Erre két terrorista megtámadja Franciaország szatírikus lapját, a szólás- és sajtószabadság bástyáit támadják meg, amire összefog a világ, többmillióan menetelnek az országban, emlékeznek az áldozatokra, köztük Orbán is,

de közben

olyan kijelentésre ragadtatja magát, hogy "vannak országok és Magyarország is ezek közé tartozik, amelyek eddig is azt gondolták a bevándorlásról, hogy az rossz dolog." Ezt a folyamatot pedig meg kell állítani szerinte. A magyar politikai élet szereplői ráugrottak, a demokratikus ellenzék

azonnal vonja visszázik,

a Jobbik helyeslően bólogat. Rogán 'nem indokolt a gazdasági menekültek beáramlása' Antal pedig kijelentette, a terror réme napi valósággá vált Európában, ezért mind Magyarországnak, mind az európai országoknak át kell gondolniuk migrációs és terrorellenes politikájukat.

De azt is látni kell, hogy a bevándorlás-ellenes retorika könnyen értő fülekre és bólogató fejekre találhat Magyarországon, könnyű vele szavazatokat (vissza)szerezni, nem kell hozzá fekete öves Habony Árpádnak lenni, hogy felismejük az ebben rejlő potenciált. A Magyarország a magyaroké kirekesztő szólamok puffogtatásával pedig Orbán újra erős népvezér-szerepben tetszeleghet, amire sajnos van ikszelőképes kereslet itthon.

Most erről beszél mindenki, Fideszen innen és túl, legalább addig sem kell Vida Ildikóval és a februári időközivel foglalkozni, ami magával ráncigálja a múló kétharmad rémképét Orbánék számára.

Első közlés: Münchausen parókája tumblr

10 komment · 3 trackback

Címkék: bevándorlók bevándorlás terrorcselekmény Fidesz Orbán Viktor Párizs Charlie Hebdo

A bejegyzés trackback címe:

https://munchausenparokaja.blog.hu/api/trackback/id/tr647065583

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.13. 14:51:17

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Trackback: Sírva fogja véresre keresni magát kollégái halálán a Charlie Hebdo 2015.01.13. 14:49:04

Emelték a tétet: 1 milliót (update: 3 milliót) akarnak eladni az eddig 45 ezer példányban megjelent lapból. Hiába, business is business, ahogy azt a művelt francia mondja. Ha pár nap munkájával a 22-szeresére lehet növelni a heti bevétel összegét, amib...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lordmotor 2015.01.13. 15:02:15

"ikszelőképes kereslet" :)

Ez jó... Amúgy mutass már nekem olyan politikust ma Magyarországon (vagy kábé bárhol) aki nem próbálna hasznot húzni egy ilyen esetből, ha tehetné.
Ennyi erővel azon is ki lehetne akadni, hogy a CH 3 millió példányt nyomtat az eddigi 60 ezer helyett... ők akkor degejjenek meg, mert a saját kollégáik halálából húznak hasznot? Minden relatív kéremszépen. Sajnos az a nagy büdös helyzet, hogy demokrácia van. A demokrácia csak azt mondja ki, hogy bárki szabadon elmondhatja a véleményét. Azt már nem, hogy ez bárkit is érdekelni fog...

J.László 2015.01.13. 16:00:19

Holland és Orbán között az egyik különbség, hogy Hollandnak nem 45%-a hanem 15%-a van. A másik különbség, hogy Holland a népszerűsége visszaesését igyekszik Csárli segítségével megállítani.

Orbán pedig kimondott egy rendkívül egyszerű és mindenki által ismert tényt.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 19:39:58

Ja, mondhatta volna, hogy 23 millió muszlim akar idejönni.

Ezt a ballibsik is kajálták volna, az ő nyelvükön van.

hanta boy 2015.01.13. 20:20:59

@♔bаtyu♔:

Ott a pont!
(+ fikázta a szaudi focistákat...)

Ad Dio 2015.01.13. 20:49:13

Európának minden bizonnyal kell valamit lépnie a bevándorlás mederbe terelésére. Ezt az Egyesült államok már réges-régen meglépte. Európának demográfiai problémái miatt egy darabig érdeke volt a bevándorlók vonzása. Eurrópa sokáig úgy tekintett a bevándorlókra, mint olcsó, identitás nélküli kvázi rabszolgákra, akiket a munkaidő végén off-ra lehet tenni. A bevándorlók azonban nem robotok és nem rabszolgák. Ők emberek, akik a saját kultúrájukat, vallásukat, világukat is elhozták és köszönök szépen meg is tartanák azt. És ez így van jól. Viszont Európa szeretne az maradni ami. Így viszont vigyáznia kell arra, hogy az arányok olyanok maradjanak, hogy még kezelhető legyen a helyzet.

OV ezt kimondta. Két bajom van ezzel.

1. Ezt nem Magyarországnak kellene kezdeményeznie. Mi kis hal vagyunk ebben a kérdésben. Nem is igen érint minket a dolog. Jobb volna ha Európa meghatározó hatalmai örülnék ki ezt a malmaikban

2. Amit OV mond, az jelenleg ab ovo skandalum Nyugaton. Így a dolog csak arra jó, hogy megint a szőnyeg szélére álljunk.

Ad Dio 2015.01.13. 20:51:17

@Ad Dio:

Pár betű összekavarodott. Elnézést 12+ óra munka van mögöttem.

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2015.01.13. 22:42:58

@Ad Dio: ez a menekültügy nem valós probléma Magyarországon, ezért nem is nagyon tudjuk miről szól, de a magyarokat nagyon könnyű bepánikoltatni. Azért az feltűnő, hogy a főként érintett országok politikai vezetői teljesen máshogy beszélnek. Valahogy ez a civilizációk összecsapása nem igazán úgy megy a gyakorlatban, mint ahogy egyes pátoszi elmékben dübörög a csatazaj. Láthatóan a bevándorlók többsége inkább az asszimilációt és az ezzel járó jólétet választja, elég csak a Charlie történet szereplőit felidézni: a lelőtt mohamedán rendőrtől a zsidómentő afrikaiig. Orbán megnyilatkozása pont azt az általuk, ebben a helyzetben legfőbb veszélynek tartott szélsőjobb vonalat idézi, ezért is ritka botorság volt ezzel előállni. Nagyon - túlságosan is - jól érzi a magyar néplelket, de a nemzetközi porondon rendre bebizonyítja az alkalmatlanságát - lehet, hogy végül ez lesz a veszte?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.01.13. 22:48:30

Most már tudom miért a Burger Barna "ennek" a fotósa!
Neki van a legnagyobb teleobjektíve!

altona 2015.01.14. 07:48:11

@Ad Dio: Amit OV mond, az jelenleg ab ovo skandalum Nyugaton

jelenleg...de majd fél év múlva....
süti beállítások módosítása